vrijdag 6 januari 2023

Eten in Taiwan deel 2

 

Eten en drinken in Taiwan deel II

Hieronder een paar foto’s van de rijstverpakkingen. In Azie vinden ze onze manier van rijst koken maar vreemd: een pan met water aan de kook brengen, je rijst in de pan gooien en de wekker zetten. Daar doen ze hier niet aan, nee de rijst moet gewassen worden totdat het water helder blijft. Verder zijn er veel soorten rijst, naar mijn idee hebben we vooral een brede plak korrel gegeten. In ieder geval was het een rijstsoort die we in Nederland niet in de standaard supermarkt hebben. De rijst zit vaak in een mooie verpakking.

 




Bij de 7-Eleven of FamilyMart kun je maaltijden kopen die ze voor je opwarmen. Ook hebben ze vaak keus uit verschillende broodjes. In het begin hebben we dat vaak gedaan, omdat we in Taipei niet goed wisten waar we konden eten. In middels komen we bijna niet meer bij de 7-Eleven en eten we meestal gewoon ergens op straat.

 




In de meeste supermarkten hebben een soort to good to go afdeling waar je groenten en fruit goedkoper kunt kopen. Fruit is trouwens best duur, een grote appel kost al snel 40 dollar per stuk, dus ruim een euro. Je kunt soms ook een zakje appels kopen, dan heb je er 4 voor 2 euro. Eten en drinken in Nederland is gewoon erg goedkoop!

 


 In de Taiwanese supermarkt hebben ze soms ook dingen waar wij van griezelen, zoals mega garnalen of kreeften in het vriesvak. Ook een heel schap met gedroogd varkensvlees. De muesli bij het hotel bleek ‘’pork floss’’ te zijn, dus geraspt varkensvlees. Ik vond het best lekker, maar nu ik weet wat het is heb ik het niet meer gegeten (apart wel dat het blijkbaar zo werkt in je hoofd).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten